Loader

Ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty εγκαινιάζει το ελληνικό site της δράσης Abuse is Not Love και συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Ρήγο σε μια καθηλωτική ταινία μικρού μήκους, αποτυπώνοντας τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής συντροφικής σχέσης μέσα από τον χορό.

Το 2020 ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty λάνσαρε ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο Abuse is Not Love, το οποίο αποσκοπεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της συντροφικής βίας, υποστηρίζοντας προγράμματα πρόληψης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται σε περισσότερες από 25 χώρες έως σήμερα.

Στόχος της δράσης, η εκπαίδευση 2 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως σχετικά με τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής συντροφικής σχέσης, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδεύσεις και καμπάνιες ενημέρωσης.

Μέχρι σήμερα πάνω από 493.000 άτομα έχουν εκπαιδευτεί παγκοσμίως πάνω στην πρόληψη και καταπολέμηση της συντροφικής βίας.

Στην Ελλάδα η YSL Beauty συνεχίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2021, στηρίζοντας ενεργά σε τοπικό επίπεδο τον πολύτιμο συνεργάτη της, τη ΜΚΟ W.I.N Hellas, σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, την εκπαίδευση των εργαζομένων του ομίλου L’ Oreal Hellas και των συνεργατών του και τη διάδοση του μηνύματος των 9 προειδοποιητικών σημαδιών της κακοποίησης.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚΟ SITE ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ABUSE IS NOT LOVE

Σήμερα, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty εγκαινιάζει τον ελληνικό ιστότοπο www.abuseisnotlove.com/el-gr, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα:

  • να πληροφορηθούν σχετικά με το φαινόμενο της συντροφικής βίας και τα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από τις επιστημονικές έρευνες του οίκου YSL Beauty.
  • να ενημερωθούν για τη δράση Abuse is Not Love και τα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής συντροφικής σχέσης.
  • να παρακολουθήσουν μια διαδραστική, ειδικά σχεδιασμένη online εκπαίδευση, βασισμένη στα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν κακοποιητικές καταστάσεις και να αναζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή για πρόσωπα του περιβάλλοντός τους που βιώνουν συντροφική βία.
  • να αναζητήσουν βοήθεια μέσα από την τοπική συνεργαζόμενη ΜΚΟ του οίκου, W.I.N. Hellas.
  • να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα της δράσης που τρέχουν παγκοσμίως σε συνεργασία με τις συνεργαζόμενες ΜΚΟ κάθε χώρας.

Ο νέος ιστότοπος είναι ειδικά διαμορφωμένος, ώστε να προσφέρει απόλυτα ασφαλή περιήγηση σε επισκέπτες – θύματα βίας, παρέχοντας ειδικό κουμπί ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ στη web εκδοχή του.

Μέσα από αυτό το μεγάλο βήμα, η YSL Beauty αποσκοπεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ενημέρωση για τη σοβαρότητα της συντροφικής βίας, ώστε να συμβάλλει σε μια ουσιαστική αλλαγή, αλλά και να παρέχει ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τις πιθανές διεξόδους και τους αρμόδιους φορείς που θα τους βοηθήσουν να φύγουν από μια κακοποιητική κατάσταση.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ YSL BEAUTY ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΗΓΟ

Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του νέου ιστοτόπου, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη συνεργασία του με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και χορογράφο, Κωνσταντίνο Ρήγο.

O Διευθυντής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργεί μια ταινία μικρού μήκους, εκφράζοντας μέσα από τον χορό και την κίνηση τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης.

Οι χορευτές που πρωταγωνιστούν στην ταινία, Λαμπρινή Γκόλια και Χρήστος Τζοβάρας, περνούν από όλες τις φάσεις μιας κακοποιητικής σχέσης, τονίζοντας μέσω των εκφράσεων και των σωμάτων τους καταστάσεις όπως η αδιαφορία, ο εκβιασμός, ο εξευτελισμός, η χειραγώγηση, η ζήλια, ο έλεγχος, η παρεμβατικότητα, η απομόνωση και ο εκφοβισμός.

Μια καθηλωτική οπτικοποίηση που γεμίζει συναισθήματα τον θεατή, κάνοντας ακόμα δυνατότερο το μήνυμα της δράσης Abuse Is Not Love.

  • Βρείτε εδώ τις επίσημες αναρτήσεις της ταινίας στην ολόκληρη και στη σύντομη εκδοχή της.

W.I.N. HELLAS: Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ YSL BEAUTY ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ABUSE IS NOT LOVE

H W.I.N. Hellas, σύμμαχος του οίκου YSL Beauty στη δράση Abuse is Not Love, βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών από το 2006, με στόχο την ενδυνάμωσή τους μέσω ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η συντροφική βία αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα: εκτιμάται ότι 1 στις 3 γυναίκες θα βιώσουν συντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους1 και μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που θα επιβιώσουν θα καταφέρει να δικαιωθεί.  

Η συντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και συνίσταται στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο. Παγκοσμίως, περισσότερες από 600 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σε κάποια χώρα όπου η βία από τον ερωτικό σύντροφο δεν θεωρείται έγκλημα. Η συντροφική βία πλήττει άτομα από όλες τις κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες.2 Ωστόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 16-24 ετών.3  

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες βασικές προειδοποιητικές ενδείξεις για την συντροφική βία. Εάν υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού αυτών των ενδείξεων, ενδέχεται να μπορούμε να αναγνωρίζουμε καλύτερα την συντροφική βία και να ζητούμε ή να προσφέρουμε βοήθεια.4  Ο οίκος YSL Beauty συμβάλλει σε αυτό, αυξάνοντας την ενημέρωση σχετικά με αυτά τα συχνά σημάδια. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ YSL BEAUTY 

Ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty ενσαρκώνει ένα στυλ: Απόλυτα απελευθερωμένος, εκφράζεται μέσα από μια συλλογή εμβληματικών δημιουργιών που βασίζονται στις αξίες της τόλμης, της νεανικότητας και της πρωτοπορίας. Ακολουθώντας τα βήματα του Saint Laurent, ο οποίος αναδείκνυε το πνεύμα της εποχής για περίπου 40 χρόνια, ο οίκος YSL Beauty συνεχίζει τον άρρηκτο ερωτικό δεσμό του με τις γυναίκες, δημιουργώντας, διαμορφώνοντας και εξελίσσοντας τη νεωτερικότητα. Χωρίς συμβιβασμούς. Με τους δικούς σου κανόνες. Τώρα.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ W.I.N. HELLAS  

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε από τη Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Παρέχει ψυχολογική στήριξη μέσω εξειδικευμένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, νομική συμβουλευτική και διασύνδεση με αρμόδιες υποστηρικτικές δομές και φορείς μέσω της γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας.

Στα 17 χρόνια δράσης για την στήριξη των γυναικών, η W.I.N. HELLAS έχει δεχθεί 18.021 αναφορές γυναικών, έχει οργανώσει 101 προγράμματα ψυχο-εκπαίδευσης και μετρά 3.173 συμμετοχές στο πρόγραμμά της.

­­­­­­­­­

_________________________________

[1] https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/violence-against-women

2 https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/77432/WHO_RHR_12.36_eng.pdf

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4133076/4https://www.unwomen.org/en/what-we-do/ending-violence-against-women/faqs/signs-of-abuse