Loader

Η A.H.E.P.A. και οι “Daughters of Penelope” στο πλευρό της W.I.N. Hellas για την περίοδο 2012-2013

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο του 90ου A.H.E.P.A. Family Convention, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, η ομάδα της  W.I.N. Hellas, εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο του Δ.Σ., Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου, την Project Manager Σαμάνθα Αποστολοπούλου και το Μέλος της οργάνωσης, Pamela Stamm, είχε την τιμή να προσκληθεί να παρουσιάσει σε ένα πλήθος από εξέχοντα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το έργο της από την ίδρυσή της το 2006 έως και σήμερα.

Η Πρόεδρος του γυναικείου τμήματος του A.HE.PA, δηλαδή της οργάνωσης Daughters of Penelope (D.O.P), κα Joanne Saltas, ανακοίνωσε τη χορήγηση του ποσού των 7.000 $ στη W.I.N. Hellas, για την προώθηση του έργου της γύρω από την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η κα Saltas, μετά από ψηφοφορία των μελών του συνεδρίου, η οργάνωση Daughters of Penelope αποφάσισε να κατατάξει τη W.I.N. Hellas στα υποχρεωτικά της projects (“mandatory projects”) για την περίοδο 2012 – 2013, γεγονός που δεσμεύει τα διάφορα τμήματα της οργάνωσης στην ανεύρεση και επιχορήγηση επιπρόσθετων ποσών για τη συγκεκριμένη περίοδο.

“Συγκαταλέγοντας η D.O.P. την οργάνωση W.I.N. Hellas στη λίστα με τα υποχρεωτικά της projects για την περίοδο 2012 – 2013, στέλνει ένα σαφές μήνυμα σχετικά  με τη δέσμευσή της για καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, όχι μόνο στις Η.Π.Α, αλλά και στο εξωτερικό”, δήλωσε η κα Saltas.

H Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, κα Παπαδάκου εξέφρασε τη χαρά της για την ευγενική χορηγία εν μέσω τόσο δύσκολων οικονομικών συγκυριών για την Ελλάδα, δηλώνοντας: “Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που η Ελληνοαμερικανική κοινότητα επιδεικνύει τέτοια ευαισθητοποίηση στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας στη W.I.N. Hellas, στηρίζοντας όλο και περισσότερες γυναίκες – θύματα βίας, καθημερινά”. 

Η οργάνωση Daughters Of Penelope (www.ahepa.org/dop) ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1929, ως τμήμα/σύνδεσμος της A.H.E.P.A. (American Hellenic Educational Progressive Association) και αποτελεί την πρώτη γυναικεία οργάνωση που συγκροτήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με αντικείμενο την προώθηση και διατήρηση των αρχαίων ελληνικών ιδεωδών του Ελληνισμού, της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Υπευθυνότητας του Πολίτη και της Οικογενειακής & Ατομικής Αριστείας.

Η Μη Κυβερνητική/Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση W.I.N. HELLAS* ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου και αριθμεί πλέον περισσότερα από 5.000 μέλη. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία,  θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), καθώς και μέσω της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας 11707, που λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 8:00 και 16:00.

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

* (Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα 09112ΑΕΕ11096Γ87Ν/1135 & Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων/09112ΑΕΕ11096Γ87Ν/1019, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).