Loader

Επιτυχής η Εκστρατεία “Αγάπης Φως” για την αντιμετώπιση & πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα

H Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas & η Avon Cosmetics συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους για την πάταξη του φαινομένου!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο ενημερωτικό road-trip για την εκστρατεία ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία που πραγματοποίησαν από τις 11 έως τις 19 Ιουλίου η Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas και η εταιρία καλλυντικών AVON αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο μείζoν αυτό θέμα.

Συσπειρώνοντας τις δυνάμεις τους, W.I.N. Hellas και η Avon από τον Οκτώβριο του 2011 υλοποίησαν μια σειρά από δράσεις για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της βίας και να ανταποκριθούν στο περιβάλλον της ύφεσης το οποίο ευνοεί το φαινόμενο. Το πρώτο βήμα και ένα εκ των πιο σημαντικών πρωτοβουλιών, αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνεργασίας  είναι η δημιουργία της πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής νομικής και ψυχολογικής βοήθειας “11707”, η οποία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου βοηθώντας έμπρακτα και πανελλαδικά  τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πολυδιάστατο πρόβλημα της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη, προώθηση της ενημέρωσης και πρόληψης των κρουσμάτων της ενδοοικογενειακής βίας οι W.I.N. Hellas & AVON οργάνωσαν για πρώτη φορά ένα ενημερωτικό road-trip σε 7 πόλεις-σταθμούς πανελλαδικά. Το βαν της εκστρατείας επισκέφθηκε τις πόλεις Χαλκίδα, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Καλαμάτα ενημερώνοντας τους πολίτες και καλώντας τους να παραστούν στην εκδήλωση: “Αγάπης Φως”.

Συγκεκριμένα, το βαν της εκστρατείας στάθμευε στα κεντρικά σημεία-πλατείες των πόλεων ευαισθητοποιώντας το κοινό, διεξάγοντας παράλληλα έρευνα με ανώνυμα ερωτηματολόγια, ενώ το βράδυ ψυχαγωγούσε το κοινό  με ζωντανό τραγούδι από τους Γρηγόρη Πετράκο και Νίκο Μίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ανταπόκριση σε όλες τις πόλεις είχε η πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης της Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas με τα “φανάρια των ευχών”, οικολογικά φαναράκια στα οποία ο καθένας μπορούσε να γράψει μια ευχή και να τα ανάψει, φωτίζοντας με μια συμβολική κίνηση το σκοτεινό κόσμο της βίας και γεμίζοντας με “Αγάπης Φως”.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση και η θετική ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και η υποστήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών Μέσων στην προβολή της εκστρατείας. Μεταξύ άλλων, η Ford παραχώρησε για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας όχημα για τη μεταφορά της ομάδας, ενώ οι Ράδιο Μεσόγειος 95,7, ΤV Μεσόγειος, KLM Radio(Καλαμάτα), Σοκ Fm 104,8 (Χαλκίδα), Power Fm, TRT (Βόλος), Olympos 101,5, ΔΙΟΝ TV (Κατερίνη), Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 (Ιωάννινα), 89,2 Radio (Ηγουμενίτσα) και Mojo Radio, Yes 91,2 (Πάτρα) συνέδραμαν ως χορηγοί επικοινωνίας.

Λίγα λόγια για την Avon
Η Avon ιδρύθηκε το 1886 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τον David McConnell. Η Avon, η εταιρία για τις γυναίκες, είναι μία παγκόσμια εταιρία με ηγετική θέση στο χώρο της ομορφιάς, με περισσότερα από 11$ δισ. ετήσια έσοδα. Ως μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των απευθείας πωλήσεων, η Avon απευθύνεται σε γυναίκες σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου που αποτελείται από περίπου 6,4 εκατομμύρια ανεξάρτητους Αντιπροσώπους πωλήσεων Avon. Το 2004, το Avon Foundation ξεκίνησε την Εκστρατεία “Μιλήστε ενάντια στην οικογενειακή Βία” στην Αμερική, και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια γι αυτό το σκοπό.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα επιμόρφωσης, πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα κατά της οικογενειακής Βίας, εστιάζοντας στη βοήθεια προς τα παιδιά που επηρεάζονται, έτσι ώστε να σταματήσει ο κύκλος της Βίας. H Avon Ελλάδος συνεργάζεται από το Σεπτέμβριο 2011 με την W.I.N Hellas, χρηματοδοτώντας τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνει σχετικά με τη βία μέσα στην οικογένεια. Οι πόροι συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις προϊόντων ενδυνάμωσης.
(Επικοινωνία: www.avoncosmetics.gr – 210 6605639 – Παυλίνα Κωνσταντάρα)

Λίγα λόγια για τη W.I.N. Hellas
H W.I.N. Hellas είναι μη Κυβερνητική Οργάνωση (Εθνικό Μητρώο Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), κοινωφελής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δραστηριοποιείται από το 2006 στον τομέα της εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και αριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη. Προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες και στις οικογένειες, φέρνει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτές δομές και πραγματοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν ένα παρεμβατικό, ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα γα την ενδυνάμωσή γυναικών-θυμάτων βίας.
(Επικοινωνία: www.winhellas.gr – 210 8996 636 – Νίκη Μάντσιου)