Loader

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «GIRL TALK» ΤΗΣ W.I.N. HELLAS

Στον κήπο ιδιωτικής κατοικίας στη Φιλοθέη, την Τετάρτη το απόγευμα 21 Σεπτεμβρίου, υποδέχτηκε τις προσκεκλημένες της η ομάδα της W.I.N. Hellas για ένα «Girl talk»! Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Kessaris, Lanson, Papaspirou, Petridis, Saristi,  Tore και White Lilac.

Πλήθος γυναικών έσπευσαν να στηρίξουν εμπράκτως το κοινωφελές έργο του Οργανισμού απολαμβάνοντας παράλληλα Lanson pink Champagne, hors d΄oeurves & γλυκά Papaspirou καιSaristi Tea. Ένα ξεχωριστό custom made δώρο έκπληξηφτιαγμένο ειδικά για τηW.I.N. Hellas ετοίμασε οKessaris για τιςπαρευρισκόμενες.

Τον γενικό συντονισμό ανέλαβε αφιλοκερδώς η Elite Events Athens.

Μετά το καλωσόρισμα της οικοδέσποινας Αλεξίας Χαραμή- Αποστολοπούλου, μέλους του Δ.Σ. της W.I.N. Hellas,  ακολούθησε χαιρετισμός από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως η οποία συνεχάρη τη W.I.N. Hellas για το έργο της και δήλωσε την πρόθεση της πολιτείας να σταθεί αρωγός στο έργο του Οργανισμού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas, κα Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου, ενώ παράλληλα  προβλήθηκε στο video wall η ομιλία της από το TEDx του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Η Project Manager, κα Σαμάνθα Αποστολοπούλου πουδιοργάνωσε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τις παριστάμενες και έναν προς έναν τους Χορηγούς Kessaris, Lanson, Papaspirou, Petridis, Saristi, Tore, White Lilac, ΑΥΡΑ, Bliss Projects, DJ Sartzetakis, Elite Events, Galakteros,  Master Vale Parking, Nireas Easy Cargo, Papadakis Press, Platis, Queen.gr, Semiramis, Νίκο Αλεξανδράτο, videographer και Βίκτορα Φιλιπποπολίτη, σαξοφωνίστα.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή της ανάγνωσης της επιστολής της Δήμητρας Σ., επιζώσας έμφυλης  βίας που περιέγραψε τον τρόπο που τη βοήθησε η W.I.N. Hellas να φύγει από μία κακοποιητική σχέση. Την επιστολή διάβασε στο κοινό η Αντιπρόεδρος της W.I.N. Hellas και ψυχολόγος, κα Χριστίνα Λουκά.

Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενες τη συζήτηση μεταξύ της Προέδρου, κας Μάντας Τσαγκιά-Παπαδάκου, και της Επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας,  κας Βασιλικής Λιάφου σχετικά με τον τρόπο που η W.I.N. Hellas και το ανθρώπινο δυναμικό της στηρίζουν ουσιαστικά και βοηθούν τις γυναίκες-θύματα βίας στο ταξίδι της προσωπικής τους ενδυνάμωσης.

Ανάμεσα στις κυρίες που παρευρέθησαν ήταν οι Κατερίνα Βαφειά, Νινέττα Βαφειά , Ζωή Δρακούλη,  Ρόλλυ Ζαρακούδη, Μαριλού Ζαχαροπούλου, Δέσποινα Καμπούρη, Ελευθερία Καρέλλα, Ελένη Κόκκαλη, Σάντυ Κόρμα, Ελένη Μαρτίνου- Κοροπούλη, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αλίκη Μαρτίνου-Ηλιάδη, Μαντώ Μπαρμπαλιά,  Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Φαίη  Μπαρμπαλιά-Μάνεση, Ιωάννα Μαροσούλη-Γιαννακοπούλου , Έλενα Ματζαβίνου-Ξυλά , Μαρίνα Νικολετοπούλου, Ρένα Νόνη-Λεβέντη, Ορθούλα Παπαδάκου,  Μιράντα Πατέρα, Ελένη Σαραντίτη-Πατσέα, Αρίστη Σάρρα, Κορίνα Συνοδινού και Πώλα Σωτηρίου.

Η Iδρύτρια και Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, κα Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου δήλωσε:

«Στη σημερινή εκδήλωση μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε μεταξύ μας οι γυναίκες προβληματισμούς σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή της έμφυλης,  ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας. Ήταν ένας δημιουργικός, γόνιμος διάλογος με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα. Με άγγιξαν βαθιά τα λόγια της Δήμητρας Σ. Είναι μεγάλη η χαρά για εμάς, όταν διαπιστώνουμε πως έχουμε συντελέσει στο να αλλάξει μια γυναίκα τη ζωή της και να ξαναβρεί την ελπίδα».

To Papadakis Press διαθέτει το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

Πληροφορίες για τη W.I.N. Hellas:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου και αριθμεί πλέον περισσότερα από 5.000 μέλη. Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 8996636).

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.