Loader

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών καθιερώθηκε από τη Γεν. Συνέλευση του  Ο.Η.Ε. τον Δεκέμβριο του 1999 για να αναδείξει το μείζον αυτό πρόβλημα στις πραγματικές του  διαστάσεις. Ο Π.Ο.Υ. όρισε ως γυναικοκτονία την ανθρωποκτονία γυναικών από πρόθεση, με κριτήριο το φύλο.

Παγκοσμίως, καθημερινά,  εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός.

Πριν την εμφάνιση του COVID-19 και της πανδημίας, που προκάλεσε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών την όξυνση κυρίως του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, τα Ηνωμένα Έθνη προσμετρούσαν ήδη 243 εκατομμύρια γυναίκες- θύματα βίας ανά τον κόσμο.

Στη χώρα μας η ταυτόχρονα υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση έχει ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισης της και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

Ωστόσο, η W.I.N. Hellas συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της προσφέροντας ψυχο-κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη και προβάλλοντας ενημερωτικές καμπάνιες με στόχο τόσο την παρακίνηση των γυναικών να δυναμώσουν τη φωνή τους, όσο και την παρακίνηση της κοινωνίας των πολιτών να γίνει κοινωνός του μηνύματος και να συμμετάσχει ενεργά στην καταπολέμηση της κακοποίησης των γυναικών.

Η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου δήλωσε: «Παρά τις αντιξοότητες, εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και στοχοπροσήλωση να αγωνιζόμαστε, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, όπου δεν θα διακυβεύεται η ασφάλεια και η προστασία της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για τη συνεργασία, καθώς και τους εκλεκτούς φίλους που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην καμπάνια ενημέρωσης».

W.I.N. HELLAS FOUNDATION, Υγείας 33, Βούλα 16673

Τηλ.: 210-8996636, E-mail: info@winhellas.gr, www.winhellas.gr