Διεθνής αναγνώριση που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής για την υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από την W.I.N. Hellas.Η Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas συμμετείχε στο "2nd World Conference of Women's Shelters" και έλαβε επιδότηση ύψους 60.000 δολαρίων από το AVON Foundation για τη στήριξη και συνέχιση του έργου της. Το συνέδριο διοργάνωσαν το "National Network to End Domestic Violence (NNEDV)" με σημαντική συμμετοχή του Αvon Foundation στην Washington DC, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1 Μαρτίου.

Το διεθνούς εμβέλειας συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 1500 συμμετέχοντες από φορείς και οργανισμούς, από 96 χώρες. Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της NNEDV, Sue Else, o πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Bill Clinton, η Πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας και η Σύμβουλος του Προέδρου Obama στον Λευκό Οίκο για θέματα Γυναικών, Valerie Jarrett. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Πρέσβεις της Δανίας και του Νεπάλ. Στην τελετή λήξης του Συνεδρίου η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Gloria Gaynor τραγούδησε το "I will survive".

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το AVON Foundation εγκαινίασε το "Global Believe Fund", μια επιδότηση που διατίθεται για δεύτερη χρονιά για τη στήριξη του έργου φορέων σε όλον τον κόσμο, σχετικά με την καταπολέμηση της βίας μέσα στην οικογένεια. Μεταξύ των δέκα οργανισμών ανά τον κόσμο που έλαβαν την υποτροφία του Global Believe Fund συμπεριλαμβάνεται η Μ.Κ.Ο W.I.N. Hellas.

Στο συνέδριο την Οργάνωση αντιπροσώπευσαν επιτυχώς: η Πρόεδρος του Δ.Σ., Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου, το Μέλος του Δ.Σ., Μισέλ Μπάλαρντ, η υπεύθυνη Οργάνωσης, Νίκη Μάντσιου, η Αννίτα Ναθαναήλ που στηρίζει πιστά τη δράση της Μ.Κ.Ο. και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της AVON Ελλάδος, Παυλίνα Κωνσταντάρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επιδοτήσεις και τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν η Πρέσβειρα της AVON  και ηθοποιός του Hollywood, Reese Witherspoon και η Πρόεδρος της AVON, Andrea Jung.

Η W.I.N. Hellas σχεδιάζει να διαθέσει τη χορηγία για την υλοποίηση ενός από τους πρωταρχικούς στόχους της: την έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής για την
υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που θα παρέχει νομική συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, με πανελλήνια κάλυψη και ενεργοποίηση σύντομου κωδικού.

Κατά την παραλαβή επιταγής, η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά - Παπαδάκου, δήλωσε σχετικά: “Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιβραβεύεται το έργο μας και μας δίνεται η ευκαιρία να διαδώσουμε το κοινωνικό μήνυμα της W.I.N. HELLAS για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και να ενισχύσουμε τις δράσεις μας”.

Χορηγός του υπερατλαντικού ταξιδιού ήταν η Turkish Airlines.
Copyright © 2012 W.I.N. Hellas. All rights reserved.
Δήμος Αθηναίων
Politics Global
BCA College
Daughters of Penelope